Koliko košta Deda Mraz?

PinterestFacebookTwitterShare

Koliko je kriza ove godine pogodila Beograđane svestan je, čak, i Deda Mraz, pa će za predstojeće praznike posećivati mališane sa – popustom!


Da je kriza vidi se i po činjenici da ove godine predviđeno manje novogodišnjih predstava nego godinama unazad, a sve su ređe su firme koje dodeljuju paketiće. Iako imaju manje posla nego ranijih godina, “deda mrazovi” su ove godine jeftiniji, pišu Novosti.

“Poslom “deda mraza” bavimo se skoro dve decenije i u početku je naš dolazak bio privilegija bogatih roditelja,” kaže Aleksandar Zorić urednik sajta “Deda mrazovi”. “Aktuelna kriza dovela je do toga da sve manje firmi pravi proslave za decu ali sve je veći broj roditelja koji nas angažuju. Cena je pristupčana, jer smo i mi kao očevi svesni koliko je stari dobri deka važan u odrastanju dece i motivisanju, da ne kažem roditeljskim pretnjama.”
 
Dakle, dolazak Deda Mraza u stan gde ga čeka nekoliko dece košta od 990 do 7.900 dinara. Najskuplji je u ponoć, pa ga većina roditelja zakazuje do 20 časova, kada je 3.900 dinara. Ipak, sami “deda mrazovi” preporučuju dolazak dan pre ili posle Nove godine kada je cena – 990 dinara.

Za isti taj novac otac ili rođak može da kupi kineski kostim, skromnog izgleda, pa da sam izigrava Deda Mraza uz rizik da će ga dete prepoznati.
 
Za sada su dečja pozorišta “Buha” i “Puž” za sredinu decembra najavila novogodišnje predstave: “Pesmarica” (ulaznica je 650 dinara) i “Brankove zimske čarolije” (ulaznica 600 dinara), a dečije želje pred novogodišnje praznike i ove godine prikuplja “Pošta Srbije” i “isporučuje” – Deda Mrazu.

CENE


650 dinara karta za novogodišnju predstavu u “Buhi”
990 dinara dolazak Deda Mraza pre ili posle Nove godine
1.900 dinara dolazak za jedno dete
2.900 dinara dolazak za dvoje i više dece
5.900 dinara za dolazak u firmu
7.900 Deda Mraz i patuljak
9.900 Deda Mraz i Baba Mraz