Nove investicije “Calzedonie” u Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

U Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Srbije danas će biti potpisan Sporazum o novoj investiciji kompanije „Calzedonia ” u Subotici, vrednoj 20 miliona evra, koja će do kraja 2014. godine otovoriti 1.000 novih radnih mesta, najavljeno je u ovom ministarstvu.
 
Sporazum će potpisati ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić, direktor investicija kompanije „Calzedonia ” Frančesko Rufoli i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, piše u saopštenju. Ćirić i Rufoli potpisaće i Aneks Ugovora za proširenje investicija u Somboru.

Predstavnici kompanije su najavili da će konkurisati na Programu finansijske podrške investicija, koji sprovodi Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza – SIEPA. Za proširenje investicije u Somboru “Calzedonia” je od ovog programa dobila dodatnih 800.000 evra ili po dve hiljade evra za 400 novih radnih mesta.
 
“Calzedonia” u Srbiji posluje od 2010. godine, bavi se proizvodnjom dečijih, ženskih i muških čarapa, kupaćih kostima i donjeg veša. Tokom godina kompanija je razvila mrežu od oko 3.000 prodavnica širom sveta ostvarujući preko milijadu evra prihoda.