(FOTO) KK “Partizan” dobija halu kod “Pionira”

PinterestFacebookTwitterShare

Preduzeće “Centroprojekt” angažovano je na izradi glavnog projekta za izgradnju nove trenažne sale Košarkaškog kluba “Partizan”, saznaje “eKapija”.

Projekat je, kako kaže Emina Muratović, arhitekta iz firme “Centroprojekt”, u skladu sa idejnim rešenjem koje je uradio arhitekta Mihailo Lujak, a  glavni projekat nove hale biće završen u decembru.

Nova dvorana, koja je namenjena prvenstveno za treninge prvog tima, površine 1.750 m2, imaće centralno igralište i dva pomoćna terena, kao i prateći sadržaj – svlačionice, teretanu i prostorije za upravu kluba. Biće izgrađena i manja tribina, jer je planirano da se tu igraju utakmice nižeg ranga i mlađih kategorija.

Hala Košarkaškog kluba “Partizan” biće u neposrednoj blizini beogradske hale “Pionir”.

Ugovor o izradi glavnog projekta, vredan 3.090.000,00 dinara bez PDV-a, Ministarstvo sporta i “Centroprojekt” potpisali su 27. oktobra 2011. godine.
 
Lujak je ranije izjavio da je ovo bio veoma zanimljiv zadatak, kakvog nije bilo poslednjih desetak godina. Bilo je potrebno koncipirati objekat koji treba da postane jedan od prepoznatljivih simbola uspešnog evropskog kluba, sa jedne strane i koji izražava dinamiku i spektakl košarkaške igre, sa druge strane. Uspeh i spektakl su bile dve ključne reči za ovaj projekat.