Japanske korporacije potpisuju sporazum o integraciji

PinterestFacebookTwitterShare

Kompanije Innovation Network Corporation of Japan (“INCJ”), Hitachi Ltd. (“Hitachi”), Sony Corporation (“Sony”) i Toshiba Corporation (“Toshiba”) objavile su da su potpisale zaključne sporazume o integraciji svojih kompanija za male i srednje displeje u novu kompaniju pod nazivom Japan Display Inc. (“Japan Display”), koju će osnovati i voditi kompanija INCJ.

U skladu sa ovim zaključnim sporazumima sve emitovane akcije određenih ogranaka kompanija Hitachi, Sony i Toshiba koji se bave malim i srednjim displejima i druga aktiva biće prenete na kompaniju Japan Display, u koju će svaka od ove četiri kompanije izvršiti ulaganja. INCJ, kao partnerstvo između privatnog i javnog sektora koje pruža finansijsku, tehnološku i upravljačku podršku kompanijama sledeće generacije, uložiće ukupno 200 milijardi jena u kompaniju Japan Display u zamenu za akcije koje će Japan Display kao treće lice preneti na INCJ.

Kompanija Japan Display će primenjivati najbolje svetske tehnologije za ostvarivanje visoke dodate vrednosti integrisanih ogranaka i pokrenuti nove proizvodne linije zahvaljujući sredstvima koje će obezbediti kompanija INCJ, kako bi zadovoljila tržišnu potražnju za proizvodima sa visokom dodatom vrednošću. Pored toga, efikasnom upotrebom postojećih proizvodnih kapaciteta integrisanih ogranaka, Japan Display za cilj ima da unapredi konkurentnost u pogledu troškova kako bi učvrstio svoju poziciju na tržištu malih i srednjih displeja. Kompanija će početi sa radom na proleće 2012, nakon dobijanja svih potrebnih dozvola.