Telekom i OTE pregovaraju o prodaji

PinterestFacebookTwitterShare

Grčka telekomunikaciona kompanija OTE potvrdila je da pregovara sa Telekomom Srbije o prodaji 20 odsto akcija u toj srpskoj telekomunikacionoj kompaniji.
 
Pošto su pregovori u toku ne možemo da govorimo o ishodu niti o rasporedu razgovora, objavio je OTE na Atinskoj berzi.

I u Telekomu Srbija potvrđuju da su u toku pregovori o otkupu 20 odsto akcija koje su u vlasništvu grčkog operatera OTE. U Telekomu ističu da u ovoj fazi ne mogu da saopšte detalje, jer su pregovori u toku.

Telekom Srbija je prošle nedelje saopštio da postoji mogućnost kupovine 20 odsto akcija koje se nalaze u vlasništvu grčkog operatera OTE. Kako je tada, građani će o ovoj transakciji biti obavešteni na vreme i u skladu sa Zakonom o privrednim društvima.

U Telekomu su tada demantovali i finansijske detalje transakcije koje je prenela njujorška ekonomska agencija Blumberg, a koja je navela da je ova srpska kompanija zatražila od banaka kredit za realizaciju otkupa petine od ukupnog broja akcija, dok bi ostatak sredstava bio iskorišćen da se reprogramira kredit uzet ranije tokom godine.

Predstavnici kompanije OTE tom prilikom takođe nisu želeli da komentarišu da li su u toku pregovori sa Telekomom, niti koliku sumu novca očekuju da će dobiti pri eventualnoj prodaji.

Privatizacija Telekoma u proleće ove godine proglašena je neuspešnom, jer jedina zainteresovana kompanija Telekom Austrija nije ispunila finansijske uslove u okviru dostavljene ponude, koju je vlada propisala na 1,4 milijarde evra i nije želela da proda 51 odsto kapitala Telekoma ispod te cene.