Poljoprivrednici duguju 11 miliona KM

PinterestFacebookTwitterShare

Poljoprivredni proizvođači u Republici Srpskoj do sada su za regresirano mineralno đubrivo isplatili više od devet od oko 20 miliona maraka, a rok za izmirenje duga ističe sutra, izjavio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Miroslav Milovanović.
 
Prema njegovim rečima, resorno ministarstvo treba do 15. decembra da izmiri obaveze prema dobavljačima, a trenutna dugovanja iznose oko 11 miliona KM.
 
“Nabavka mineralnog đubriva je koštala nepunih 20 miliona KM, a mislim da nećemo imati problema da prolongiramo taj rok”, rekao je Milovanović.
 
On je apelovao na poljoprivrednike da do kraja godine izmire svoje obaveze jer ako to ne učine, mogli bi biti isključeni iz podsticaja naredne godine.
 
Što se tiče jesenje setve, Milovanović je rekao da je resorno ministarstvo učinilo sve da animira poljoprivrednike da počnu setvu.
 
“Otežavajuči faktor je što nema padavina i poljoprivrednici teško mogu da obrađuju njive. Postoji niz problema, ali na njih ne može da utiče ni ministarstvo ni poljoprivrednici”, rekao je Milovanović.