Počela gradnja stadiona u Čačku

PinterestFacebookTwitterShare

Ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je da će država nastaviti raznim merama da podržava domaću građevinsku operativu.

Trenutno se u Srbiji realizuje oko 240 projekata, među koje se svrstava i gradnja fudbalskog stadiona u Čačku, koja je ovih dana počela po projektima CIP-a, a treba da bude završena za devet meseci. Biće to moderan i bezbedan stadion građen po UEF-a standardima, na kome će moći da se igraju i noćne utakmice, a u njegovu gradnju lokalna samouprava i Ministarstvo životne sredine ulažu oko 282 miliona dinara.

Ministar je odao priznanje Čačku i za rezultate postignute u primarnoj selekciji otpada i naporima da se unapredi turistička ponuda Ovčarsko-kablarske klisure kao zaštićenog prirodnog područja.

Ova klisura će uskoro, kada se realizuju određeni dogovori, postati pravi magnet za privlačenje privatnih investicija, a predviđeno je, pored ostalog, da se u njoj osnuje vizitorski centar za okupljanje ljubitelja prirode i turista, rekao je Dulić.

Ministar je, odgovarajući na pitanja novinara da li su opravdane sumnje sindikata komunalnih delatnosti, da će novi Zakon iz ove oblasti ugroziti njihov rad i građane kao korisnike usluga, rekao da su „u pitanju nesporazumi i manipulacije“.

Zakonom o javnom i privatnom partnerstvu se otvara mogućnost da se javno i transparentno privatni kapital stavi u funkciju unapređenja komunalnih delatnosti, sa ciljem obezbeđenja boljih komunalnih usluga za manje novca, dodao je on.