Spoj tri bulevara u Novom Sadu do 15. decembra

PinterestFacebookTwitterShare

Spajanje Somborskog bulevara i Bulevara Evrope, kao i Bulevara cara Lazara, i gradnja velike kružne raskrsnice u Novom Sadu bliži se kraju, a kada posao bude gotov ova deonica će umnogome promeniti sadašnju saobraćajnu sliku grada.

Kako saznaje „Dnevnik“, ova velika investicija trebalo bi da bude završena do 15. decembra. Na delu Somborskog bulevara od Ulice Jožefa Atile do kružnog toka završena je priprema za asfaltiranje, postavljeni su ivičnjaci, slivnici i izgrađena su autobuska stajališta.

Na deonici Bulevara Evrope, od kružnog toka do Ulice Braće Grulović traju pripremni radovi za asfaltiranje, a najviše posla trenutno ima na kružnoj raskrsnici i delu do Ulice Cara Dušana. Na ovom potezu „Vodovod“ radi svoj deo posla i očekuje se da on bude gotov ove sedmice.

U Zavodu za izgradnju grada kažu da je izgradnja saobraćajnica umnogome bila uslovljena složenim radovima, tačnije izgradnjom i izmeštanjem vodovoda, toplovoda, elektro i telefonskih mreža…Zahvaljujući dobroj saradnji između preduzeća i koordinaciji svih poslova izgradnja novog dela Bulevara Evrope je pri kraju, a već za sledeću nedelju zakazan je početak asfaltiranja, što je praktično sam kraj posla. Svi radovi se zavšavaju u u roku i plan je da kompletan posao bude gotov do 15. decembra.