Zajednička ulaganja od 4 mil evra u u proizvodnju izolacionih materijala

PinterestFacebookTwitterShare

Južnokorejska kompanija „Mecen IPC“ uskoro će, na osnovu ugovora o zajedničkom ulaganju sa preduzećem „Evropa-Inex“ iz Novih Banovaca, početi prvi posao u Srbiji, u koji bi u naredne dve godine trebalo da bude investirano oko 4 miliona evra.

Sa tom svetski afirmisanom korejskom kompanijom, sredinom ove godine osnovano je zajedničko preduzeće „Mecen Evropa Tech“, za proizvodnju izolacionih materijala na bazi polietilena niske gustine, koji će biti korišćeni u građevinarstvu, automobilskoj industriji, klimatizaciji i drugim oblastima.

Proizvodnja će se obavljati, prema jednoj od najnaprednijih tehnologija u svetu, u novoizgrađenoj hali u industrijskoj zoni u Novoj Pazovi.

„U prvoj poslovnoj godini biće zaposleno 35 radnika, a u naredne dve ukupno 60“, navode u „Evropa-Inex“ napominjući da je za taj projekat Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza – SIEPA odobrila bespovratna sredstva u iznosu od 4.000 EUR po novootvorenom radnom mestu, o čemu će ovih dana biti potpisan ugovor.

Instaliranje proizvodne opreme, obuka radnika i probna proizvodnja planirani su za februar, a redovna proizvodnja trebalo bi da počne u martu iduće godine.

U tom preduzeću se nadaju da će njihovi proizvodi imati dobar plasman na domaćem i stranom tržištu a saradnja se očekuje sa HIP „Petrohemijom“ u Pančevu koja je izrazila spremnost za uvođenje te vrste polietilena u svoj proizvodni program.

Kako je najavljeno iz preduzeća „Mecen Evropa Tech“, predsednik južnokorejske kompanije „Mecen IPC“ sa saradnicima će o svojim novim namerama i planovima za investiranje u Srbiji obavestiti ministra ekonomije i regionalnog razvoja Nebojšu Ćirića a u petak je zakazan razgovor sa predstavnicima Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza.