Šinvoz dogodine planira povećanje broja zaposlenih

PinterestFacebookTwitterShare

Zrenjaninska fabrika za remont šinskih vozila Šinvoz planira povećanje broja zaposlenih u narednoj godini i veći broj poslova, kazali su predstavnici poslovodstva fabrike.

Direktor Šinvoza Radomir Miljuš kazao je agenciji Beta da je završen prvi remont elektrolokomotive u toj fabrici, vredan 30 miliona dinara, kao posao u sklopu Programa za oživljavanje srpske vagonogradnje koji finansira Vlada Srbije.

„Ova lokomotiva je naša budućnost i očekujemo da u narednom periodu u ovakve lokomotive remontujemo u većem broju“, rekao je Miljuš.

U Šinvozu trenutno radi 250 radnika, a po procenama menadžmenta očekuje se da će naredna godina biti poslovno dobra i da će biti stvoreni uslovi i za povećanje broja zaposlenih.

„Dali smo ponude za remont dva elektrovoza i verujem da ćemo dobiti taj posao. Postoje i nagoveštaji iz Grada Beograda da planiraju servisiranje i remont još dva elektromotorna voza, a remont dva elektromotorna voza planira i Železnice Srbije“, kazao je Miljuš i izrazio očekivanje da će u sledećoj godini dobiti sva tri posla.

Kako je naveo, u fabrici se radi proizvodnja 10 plato vagona za prevoz kontejnera koji bi trebalo da budu završeni i budu predati kupcu u Turskoj do kraja godine, a postoje mogućnosti i za potpisivanje ugovora za još 50 takvih vagona.

Prema rečima Miljuša, uključivanje u Program oživljavanja srpske vagonogradnje početkom februara ove godine značajno je doprineo upošljavanju proizvodnih kapaciteta kompanije.

„Sve investicione opravke Železnice Srbije finansirala je Vlada iz budžeta, a mi smo 2009. i 2010. godine bili isključeni iz tog programa. Početkom ove godine imali smo nešto manje od 100 zaposlenih, a tek uključenjem u Projekat dobili smo poslove. Jedan od njih je i upravo završni remont elektrolokomotive“, rekao je Miljuš.