Pirot kupuje 60 junica

PinterestFacebookTwitterShare

Na javni poziv opštine Pirot za nabavku proplodnih junica javila su se dva ponuđača – „Fruškogorska mlekara“ iz Novog Sada i „Kilibarda“ iz Beograda, objavljeno je na opštinskom sajtu.


– U okviru javne nabavke biće nabavljeno 60 steonih junica, koje će biti podeljene registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, koja se bave stočarskom proizvodnjom – izjavio je Goran Popović, pomoćnik predsednika opštine za poljoprivredu.

Komisija za otvaranje javnih nabavki na narednom sastanku doneće odluku o najpovoljnijem ponuđaču. Po objavljivanju rezultata ugovor sa dobavljačem biće potpisan u narednih 8 dana, a konkurs će biti raspisan najverovatnije krajem decembra.

Ministarstvo poljoprivrede finansira ovu nabavku sa 10.800.000 dinara, lokalna samouprava pokriće ostale troškove prema ceni koja je utvrđena u postupku javne nabavke.
Prema Popovićevim rečima, ovo je početak rada najpre na zaustavljanju opadanja broja grla, a kasnije usloviti i povećanje broja sitne i krupne stoke. Kao indikator toga je i činjenica da će u narednoj godini lokalna samouprava u budžetu izdvojiti blizu 100 miliona dinara za razvoj sela. Od toga 75 miliona biće usmereno u infrastrukturu, a ostatak će biti za Fond za poljoprivredu.