Otvoren Međunarodni sajam preduzetništva „Biznis baza“

PinterestFacebookTwitterShare

Mala i srednja preduzeća (MSP) čine preko 99 odsto ukupnog broja preduzeća u Srbiji i zato u taj sektor treba ulagati i naredne godine, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović, na otvaranju Sajma preduzetništva „Biznis baza“.


Međunardoni sajam Biznis baza „Rešenje iz prve ruke“ traje do 3. decembra, i na njemu se predstavlja oko 300 preduzetnika iz Srbije, Slovenije, Nemačke, Italije, Hrvatske, Crne Gore, BIH i Makedonije.

Tema ovogodišnjeg sajma je žensko preduzetništvo.
 
Kalanović je istakla da je protekla godina bila teška za ekonomiju u svetu i u Srbiji naglašavajući da je u takvom vremenu hrabost biti preduzetnik.
 
– U sektoru MSP u Srbiji zaposleno je dve trećine stanovništva i zato on mora da ima podsticaje kroz zakonsku regulativu, kreditiranje i kroz ovakve manifestacije – kazala je potpredsednica Vlade Srbije za privredu i regionalni razvoj.
 
Državna sekretarka u Ministarstvu ekonomije Srbije Dragijana Petrović kazala je da su manifestacije gde se na jednom mestu okupljaju svi učesnici privrede izuzetno značajne, jer se može osetiti razvoj i stvarati rešenja.
 
Cena ulaznice na sajam Biznis baza je 250 dinara, za grupne posete 200 dinara, a parking košta 100 dinara na sat.