Postavljeno sedam novih direktora u RB „Kolubara“

PinterestFacebookTwitterShare

Rudarski basen (RB) „Kolubara“ postavio je tokom novembra sedam novih direktora, nakon hapšena većeg broja rukovodilaca zbog zloupotreba u toj kompaniji, objavljeno je u novom broju kompanijskog mesečnika.
 
Do kadrovskih pomeranja u RB „Kolubara“ došlo je zbog hapšenja bivšeg generalnog direktora Dragana Tomića i većeg broja njegovih saradnika, među kojima su bili i rukovodioci pojedinih pogona. Oni se terete za višemilionsku štetu, koju su RB „Kolubara“ pričinili u poslednjih nekoliko godina.
 
Za zamenika direktora „Kolubare“ imenovan je rudarski inženjer Slobodan Marković, dosadašnji rukovodilac Sektora investicija Površinskih kopova, dok je za pomoćnika direktora za komercijalne poslove postavljen ekonomista Vladimir Banjanin, dosadašnji pomoćnik rukovodioca Komercijalnog sektora za javne nabavke.
 
Novi direktor Površinskih kopova je rudarski inženjer Milan Stojaković, dosadašnji rukovodilac Sektora za proizvodno-tehničke poslove Površinskih kopova. Direktor Polja D je rudarski inženjer Dejan Milijanović, a direktor Polja B je rudarski inženjer Predrag Simić. I njih dvojica su i do sada radili u RB „Kolubara“.
Novi direktor Pomoćne mehanizacije je mašinski inženjer Predrag Đenadić, dosadašnji tehnički direktor tog pogona, dok je za direktora Zapadnog polja Tamnave postavljen rudarski inženjer Željko Jovanović, dosadašnji tehnički direktor tog kopa.