Milioni za renoviranje državnih objekata

PinterestFacebookTwitterShare

Uprkos krizi i borbi za svaki dinar u budžetu, država je uspela da potroši 162 miliona dinara na uređenje svojih zdanja! Uprava za zajedničke poslove republičkih organa ove godine je sredila Palatu Srbija, zgradu Ministarstava u Nemanjinoj 22-26 i Predsedništva na Andrićevom vencu.
 

U Palati Srbija rekonstruisana je fontana (25 miliona), sanirani plato i parking (14 miliona), zamenjeni kotlovi i rashladni kompresori (36 miliona), kao i baterije u trafo-stanici (tri miliona). Sve ovo koštalo je 68 miliona dinara.

Za zgradu u kojoj su smeštena gotovo sva ministarstva odvojeno je 28 miliona dinara, od čega 10 miliona za modernizaciju liftova i četiri za sanaciju fasadne bravarije. Ovi radovi su završeni. U toku je zamena telekomunikacionih instalacija (2,5 miliona), a u pripremi je priširenje sistema za dojavu požara (12 miliona).

Na zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu u završnoj fazi je sanacija prohodne terase, vredna 20 miliona dinara.
 
Osim ovoga, u zgradi Vlade, u Nemanjinoj 11, u toku je priprema i realizacija tehničke dokumentacije za izvršenje mera zaštite od požara (milion dinara), dok su u reprezentativnom objektu, vili Mir, modernizovani liftovi (sedam miliona), a pri kraju je i popravka tehničke etaže i terase (šest miliona).

Radovi su izvođeni i na zgradama Republičkih organa uprave: u Nemanjinoj 34 završava se rekonstrukcija jedne etaže (tri miliona), u Dečanskoj 8 u pripremi je sanacija fasadne bravarije (milion), u Makedonskoj 4 je završena popravka dela krova (milion), a u zgradama u Omladinskih brigada 1, Kneza Miloša 20 i Resavskoj 42 sanirani su krovovi i fasade (dva miliona). Pri kraju je i adaptacija Poslovnog prostora republičkih organa uprave u Zagrebačkoj 3, koja je koštala osam miliona dinara.

Iz ovogodišnjeg budžeta novac je izdvojen i za popravku hidroizolacije u reprezentativnom objektu u Topoli (dva miliona), za rekonstrukciju klima-centrale u Klubu poslanika u Tolstojevoj 2 (1,3 miliona) i sanaciju hidroizolacije u prostoru republičkih organa na Terazijama 41 (3,2 miliona).

Obim investicija na nivou je prethodnih godina, a sredstva su odobrena u budžetu za 2011. pod stavkama investicionih radova i tekućeg održavanja, kaže pomoćnik direktora Uprave Milomir Lukić.