Za završetak puta Prolog – Vaganj nedostaje 5,5 miliona KM

PinterestFacebookTwitterShare

Za završetak izgradnje puta  Prolog – Vaganj, do granice sa Hrvatskom, potrebno je obezbediti još 5,5 miliona KM (oko 2.800.000 evra), izjavio je direktor Uprave za puteve Livanjskog kantona Ivica Kuliš.

“Prema dosadašnjoj dinamici radova, taj put mogao bi da bude završen u naredne dve godine, pod uslovom da i vlada Livanjskog kantona za realizaciju ovog projekta izdvoji određena sredstva iz kantonalnog budžeta”, rekao je Kuliš.

Govoreći o kapitalnom projektu saobraćajne infrastrukture, koji je kantonalna Vlada proglasila prioritetnim, a čija je vrijednost oko 11 miliona KM, Kuliš je rekao novinarima da je u izgradnju modernog puta Prolog – Vaganj do sada uloženo oko 5,5 miliona maraka ili oko 50 odsto od vrednosti projekta.

Prema njegovim rečima, dužina ove saobraćajnice sa livanjske strane do granice sa Hrvatskom u sinjskoj opštini je 13,5 kilometara, a za preostale radove na polovini nezavršene dionice potrebno je obezbediti još 5,5 miliona maraka.

Izgradnja puta Prolog – Vaganj počela je pre nekoliko godina, bilo je predviđeno da bude završen do kraja 2010. godine, ali zbog recesije i niza drugih okolnosti to nije bilo moguće.

Izvođač radova je preduzeće “Livno-putevi”, a kada bude završen ovaj alternativni put skratiće udaljenost Livna od Splita za dvadesetak kilometara i stvoriti uslove za razvoj privrede, posebno zimskog turizma, jer je na prevoju Vaganj predviđena izgradnja vikend-naselja i skijaškog centra.