Konferencija „Energetska efikasnost i korišćenje obnovljivih izvora energije“

PinterestFacebookTwitterShare

Konferencija „Energetska efikasnost i korišćenje obnovljivih izvora energije“ biće održana u ponedeljak, 5. decembra, sa početkom u 10 časova u hotelu “Hyatt” u Beoradu. Konferencija ima za cilj da sagleda inostrana i domaća iskustva i dobru praksu koncepta uspostavljanja i razvoja programa energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora energije.
 
Na skupu će biti reči o tome dokle je Srbija stigla u sprovođenju programa energetske efikasnosti i korišćenja obnovljivih izvora – koliki je procenat energije iz obnovljivih izvora država predvidela, politici i regulativi Evropske unije u oblasti energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, iskustvima Danske i Japana u oblasti sprovođenja regionalnih programa energetske efikasnosti kao i o iskustvima država iz regiona.
 
Konferenciju će otvoriti ministar za infrastrukturu i energetiku u Vladi Republike Srbije, Milutin Mrkonjić a na skupu će govoriti i ambasadorka Danske u Republici Srbiji, Mette Kjuel Nielsen, Adriano Martins, zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji, Miloš Banjac, pomoćnik ministra za infrastrukturu i energetiku Republike Srbije, Bojan Kovačić, direktor Agencije za energetsku efikasnost, Satoru Kurosawa, stalni predsednik Japanske agencije za međunarodnu saradnju – JICA za Balkan, Dragoslav Šumarac, predsednik Inženjerske komore Srbije, Lazar Gečevski, direktor Agencije za energetiku i Ian Brown, predstavnik Kancelarija Evropske banke za obnovu i razvoj u Srbiji.
 
Organizator konferencije je “Business Info Group”, a održaće se pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva za infrastrukturu i energetiku Republike Srbije, Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije i Pokrajinskog centra za energetsku efikasnost Novi Sad. Podršku Konferenciji daće i Inženjerska komora Srbije i Konrad Adenauer Fondacija.