Novosadski poljoprivredni sajam predstavljen u Austriji

PinterestFacebookTwitterShare

Potencijali novosadskog poljoprivrednog sajma predstavljeni su na sličnoj manifestaciji u Tulnu u Austriji, zemlji koja će iduće godine biti partner 79. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.
 
Kako je danas saopštio Novosadski sajam, susretu u Tulnu prisustvovao je i direktor Austrijskog poljoprivrednog klastera Herman Vizer, koji je napomenuo da su u toku pripreme za organizaciju nastupa austrijskih kompanija na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. 

On je dodao da će taj nastup biti usmeren pre svega ka promociji poljoprivredne mehanizacije, organske proizvodnje i edukacije farmera kao i predstavljanju živih eksponata na izložbi stoke.

U susretu sa članovima Udruženja agrarnih novinara Austrije, generalni direktor Novosadskog sajma Goran Vasić i član Izvršnog odbora Nebojša Drakulić predstavili su osnovne karakteristike najveće sajamske manifestacije te vrste u okruženju kao i mogućnosti koje u agrobiznisu mogu da iskoriste kompanije, udruženja i pojedinci učšćem ili prisustvom na Novosadskom sajmu.

Direktor kompanije „Kejs/Štajer“ za Istočnu Evropu, Poljsku i Balkan, Štefan Bogner naglasio je da su iskustva te kompanije, koja već tradicionalno nastupa na sajmu u Novom Sadu, više nego pozitivna jer svake godine beleže sve bolje poslovne rezultate.

Čelnike Novosadskog sajma su predstavnici austrijskog ministarstva poljoprivrede obavestili da prijavljivanje austrijskih kompanija za 79. Poljoprivredni sajam Novom Sadu, koji će biti održan od 12. do 18. maja, ide prema planu kao i da se očekuje da će svečanom otvaranju sajma prisustvovati i ministar poljoprivrede Austrije Nikolaus Berlakovič.