Beograd dobija Meriot hotel 2013.

PinterestFacebookTwitterShare

Predstavnici kompanije PSP-Farman Holding i lanca hotela Meriot Internešnl potpisali su menadžerski ugovor o izgradnji prvog „Kortjard baj Meriot“ hotela.


Hotel će biti izgrađen u centru Beograda, a vrednost će biti 25 miliona evra.
 
Kopredsednik kompanije PSP-Farman Holding Branislav Grujić je kazao da će gradnja hotela početi u drugoj polovini sledeće godine, dok je završetak predviđen za 2013. godinu.
 
On je kazao da je to realan rok jer se radi kapitalna rekonstrukcija postojeće zgrade pored Narodnog pozorišta, pa je veliki deo stvari već gotov.
 
Prema njegovim rečima, projektni timovi poslednjih pola godine rade sa stručnjacima Meriota na izradi projektne dokumentacije. On je izrazio nadu da će hotel, uprkos krizi postati centar okupljanja poslovnih ljudi, ali isto tako i turista.

„Dolazak Meriota je signal da američki operatori i investitori vide Srbiju kao kvalitetnu destinaciju za ulaganje“, istakao je Grujić.

Iako projekat još nije završen, kako je naveo, hotel bi trebao imati oko 110 soba i standard četiri plus zvezdice.

Direktor razvoja Meriot Internešnl za Evropu Karlton Ervin je kazao da je jedan od razloga višedecenijskog uspeha te kompanije što bira partnere sa kojima je moguće ostvariti dugotrajnu i kvalitetnu saradnju. Ervin je dodao da je u kompaniji PSP-Farman Holding našao takve partnere.

PSP-Farman Holding je do sad sagradio više od 1,5 miliona kvadratnih metara prostora različite namene, uglavnom na području bivšeg Sovjetskog saveza.

Ove godine započeće izgradnju stambenog projekta „Vest 65“, dok izgradnja hotela predstavlja drugu najveću investiciju.