Gradi se Medicinski fakultet u Kosovskoj Mitrovici

PinterestFacebookTwitterShare

Medicinski fakultet u Kosovskoj Mitrovici obeležio je danas krsnu slavu Vavedenje Presvete Bogorodice i Dan fakulteta, a tim povodom postavljen je kamen temeljac za novu zgradu fakulteta.

 
Svečanost je bila prilika da se u bolničkom krugu postavi kamen temeljac za novu zgradu Medicinskog fakulteta, koja će se graditi sredstvima fakulteta koji je osnovan u Prištini na današnji dan pre 42 godine.
 
„Danas na ovaj veliki dan postavljamo kamen temeljac za objekat Medicinskog fakulteta od 2.500 kvadratnih metara. Moramo smoći snage da izgradimo taj objekat. Imamo saglasnost i podršku i Ministarstva za Kosovo i Metohiju“, rekao je dekan Nebojša Mitić, koji je položio kamen temeljac.
 
„U ovim teškim danima počinjemo gradnju objekta u kome će se školovati naša deca, u kome ćemo da pružamo zdravstvene usluge i u kome će mladi baviti naukom. Ulažemo u progres i budućnost“, rekao je Mitić.
 
Mitić je rekao da ih je to što je Kosovska Mitrovica privremeno sedište izmeštenog fakulteta sputavalo da planiraju.
 
„Ali ovde smo već deset godina i odlučili smo da počnemo gradnju novog objekta kako bismo obezbedili adekvatne uslove za rad“, rekao je Mitić.
 
Dekan je podsetio da je fakultet pre dve godine uradilo projekat i obratio se Ministarstvu prosvete i Ministarstvu za nacionalni investicioni plan ali da zbog teške finansijske situacije projekat nije mogao da se realizuje.
 
„U tom čekanju odlučili smo se da sopstvenim sredstvima učinimo prv korak i krenemo sa gradnjom“, kazao je Mitić.
 
Sečenje slavskog kolača obavio je protojerej Milija Arsović koji je studentima i zaposlenima na fakultetu poželeo uspeh u budućem radu.