Na Beogradskom salonu vina 101 vinarija iz 15 zemalja

PinterestFacebookTwitterShare

Na „Beogradskom salonu vina“, koji će se održati 9. i 10. decembra, 101 vinarska kuća iz 15 zemalja predstaviće 500 različitih vina, najavio je organizator – Agencija „In vino“.
 
Glavni program sa degustacijama biće organizovan u „Kristalnoj dvorani“ hotela „Hajat“, i u njemu će učestvovati 80 vinarija, sa oko 400 vina iz 15 zemalja, dok će u sali „Beograd-Budva“ 21 inostrana vinarska kuća predstaviti oko 100 vina. Kod ovih drugih, posetioci će moći da zakažu i poseban termin, za stručno vođenu degustaciju.

U okviru pratećeg programa manifestacije održaće se stručna predavanja o odnosu vina i hrasta, o sortnim aromama i razvijanju stila vina.

Drugi deo stručnog programa, pod nazivom „Pronađite svoj ukus“, posvećen je slaganju vina i hrane i odvijaće se po segmetima, među kojima su i „Pasta i vino“, „Vino na posnoj trpezi“, „Divljač i vino“, „Vino i limun“, „Vino i začini“, „Vino i čokolada“ …

Taj deo je posebno namenjen dodatnom promovisanju srpskog vinarstva, u okviru kojeg će posetioci moći da probaju 100 različitih vina i da upoznaju 20 domaćih vinara.

Radno vreme Salona je od 12 do 20 sati, dnevna kotizacija 1.200 dinara, a kaucija za čaše 300 dinara.