Nemačko-srpski dvodnevni privredni skupovi u Berlinu

PinterestFacebookTwitterShare

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Nebojša Ćirić i predstavnici srpske privrede razgovaraće u utorak u Berlinu o stanju nemačko-srpskih ekonomskih odnosa i mogućnostima njihovog daljeg razvoja.

U organizaciji Ambasade Srbije u Berlinu, Nemačke banke i Odbora nemačke privrede za istok u prostorijama Nemačke banke održava se skup „Cilj: Evropa – nemačko-srpski privredni odnosi“.

Na skupu će, pored ministra Ćirića, govoriti i zamenica nemačkog ministra inostranih poslova Emili Haber, direktor Nemačke banke za centralnu i istočnu Evropu Peter Tils i šef koncerna Štada Hartmut Reclaf.

U sredu će u ministarstvu privrede u Berlinu zasedati Nemačko-srpski poslovni savet, na kojem će pored Ćirića, učestvovati i kopredsednici tog tela Štefan Kapferer, državni sekretar u Nemačkom ministarstvu za privredu i tehnologiju, i Vesna Arsić, državni sekretar za ekonomske odnose sa inostranstvom u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Srbije.

Pored toga, za učešće u radu Poslovnog saveta prijavilo se i više od 100 predstavnika nemačkih i srpskih preduzeća, različitih institucija u razvojnom sektoru, kao i lokalnih vlasti.