TSS nema novac za idejni projekat Nacionalnog teniskog centra

PinterestFacebookTwitterShare

Iako je najavljivano da će izgradnja Nacionalnog teniskog centra na Novom Beogradu početi u septembru ove godine, zbog nedostatka novca to se nije dogodilo. U Teniskom savezu Srbije kažu da za sada u budžetu nemaju novca za izradu idejnog projekta, za koji je potrebno oko 50.000 evra.
 
„Stekli su se svi potrebni uslovi da krenemo u rad idejnog projekta, ali to nije ni malo jeftino. Teniski savez nije u mogućnosti da sada finansira njegovu izradu, te čekamo januar 2012. da vidimo koliko ćemo novca imati u budžetu za sledeću godinu“, kaže  Čedomir Šoškić, menadžer TSS.

Izrada idejnog projekta neophodna je kako bi TSS mogao od državnih organa da zatraži neophodna sredstva i dođe do procene sredstava koja su potrebna za izgradnju celokupnog projekta koju treba da finansiraju grad Beograd, Ministarstvo sporta i NIP.

Čedomir Šoškić dodaje da se nada da će idejni projekat moći da bude završen do marta 2012. godine, a nakon toga neophodno je izraditi i glavni projekat, čija se vrednost procenjuje na oko 200.000 evra, koji bi, takođe, trebalo da finansira TSS.
 
„Nadamo se da će sa dolaskom novog predsednika na čelo TSS čitav projekat biti ubrzan. Ne mogu ništa da preciziram, ali verujem da će biti teško da sama izgradnja počne pre kasne jeseni 2012, odnosno početka 2013. godine“, kaže Čedomir Šoškić. Prema njegovim procenama sama izgradnja neće dugo trajati pa će Nacionalni centar biti sagrađen za 4 do 5 meseci.
 
U programskom rešenju Nacionalnog teniskog centra stoji da bi na placu od 2,7 ha trebalo da bude sagrađeno oko 13.000 metara kvadratnih. Tu će se nalaziti teniska hala sa pet terena, prostorije TSS, smeštaj sa 30 do 40 kvadrata za tenisere juniore, teretana, kongresni centar i medicinski blok. Predviđena je i izgradnja deset otvorenih teniskih terena.