Za podsticanje porodičnog biznisa u Jagodini od 3.500 do 7.000 evra

PinterestFacebookTwitterShare

Gradsko veće Skupštine grada Jagodine donelo je odluku o bespovratnoj dodeli podsticajnih sredstava od 3.500 do 7.000 evra iz budžeta grada za pokretanje ili obnavljanje porodičnog biznisa.


Odluka je upućena na usvajanje Skupštini grada, koja će zasedati u četvrtak 8.decembra, a sredstva će biti obezbeđena u budžetu za narednu godinu, rečeno je danas Tanjugu u Gradskom veću.

Gradsko veće je ovu odluku donelo na predlog gradonačelnika Dragana Markovića – Palme, a cilj je „angažovanje lokalne samouprave za poboljšanje standarda građana i razvoja male privrede i preduzetnišva“.

Sredstav su namenjena „za pokretanje ili obnavljanje porodičnog biznisa u okviru proizvodnih, uslužnih i drugih delatnosti, za nabavku mašina, uređaja i postrojenja“. Merila i kriterijume za dodelu sredstava utvrđiće Gradsko veće na predlog stručne komisije.

U Gradskom veću su uvereni da će njihovu odluku prihvatiti odbornici Gradske skupštine, u kojoj većinu ima Jedinstvena Srbija čiji je predsednik Marković, ali i zbog toga što su se sa ovom odlukom složili čelnici svih stranaka koje participiraju u gradskoj vlasti.