Societe Generale daje stambene kredite u dinarima

PinterestFacebookTwitterShare

Societe Generale banka u Srbiji saopštila je danas da je počela da daje stambene kredite u dinarima, sa rokom otplate do 25 godina.
 
Kako se navodi, kredit se može uzeti bez učešća ili sa učešćem do 20 odsto, a nominalna kamatna stopa je jednomesečni belibor plus marža od minimalno 4,75 do maksimalno pet odsto.
 
Minimalni iznos kredita je milion dinara, a maksimalni zavisi od kreditne sposobnosti klijenta, precizirala je Societe Generale banka Srbija. Kao primer je navedena kupovima nekretnine vredne tri miliona dinara, uz učešće od 20 odsto i sa nominalnom kamatom od pet odsto marže plus jednomesečni belibor. U tom slučaju bi efektivna kamatna stopa trenutno bila 17,63 odsto, a mesečna rata 32.923 dinara.
 
“Stambeni kredit u dinarima odgovor je na potrebe onih građana koji imaju nameru da reše svoje stambeno pitanje, a žele da to učine bez straha od kretanja kursa”, izjavio je član Izvršnog odbora banke Miroslav Rebić.
 
Belibor (Belgrade Interbank Offering Rates) je referentna kamatna stopa za dinarska sredstva koju nude banke na srpskom međubankarskom tržištu i računa se kao aritmetička sredina kotacija preostalih posle eliminisanja najviše i najniže stope sa dva decimalna mesta.