O čemu se u svetu najviše „tvitovalo“?

PinterestFacebookTwitterShare

Društvena mreža Twitter objavila je o čemu su njeni korisnici najviše „tvitovali“ u 2011. godini.


Prema njihovoj analizi, „tviteraši“ su najviše pisali o revoluciji u Egiptu i glumcu Čarli Šinu, odnosno njegovim komentarima nakon otkaza u komičnoj seriji Dva i po muškarca, prenose elektronski mediji.

Twitter je tako ponudio deset najpopularnijih „haštagova“ (hashtag = znak # koji se koristi da grupiše sve poruke koje se odnose na istu temu), a na vrhu te liste su #egypt (prolećna revolucija u Egiptu), a sledi ga #tigerblood (komentar kontroverznog Šina, koji je u 2011. bio u žiži javnosti zbog neprimerenog ponašanja.).
 

Nakon što se pridružio Twitteru, Šin je za samo 24 sata skupio više od milion sledbenika što se smatra rekordom ove društvene mreže.

Među najpopularnijim temama koje su korisnici Twittera komentarisali u 2011. godini su ostavka Hosnija Mubaraka, zatim američka akcija hvatanja Osame bin Ladena, zemljotres i cunami u Japanu. Govorilo se i o Libiji i dešavanjima na Bliskom istoku.

Kada je u pitanju muzika, na vrhu liste je tinejdžerska zvezda Rebeka Blek, koja je početkom godine bilo nepoznata, ali zahvaljujući singlu Friday, koji je proglašen najgorom pesmom godine, Rebeka je bila česta tema korisnika Twittera.

Što se glumica i glumaca tiče, na Twitteru su se ove godine najviše spominjali Elizabet Tejlor, Mila Kunis i En Hetavej, odnosno Čarli Šin, Mekoli Kalkin i Rajan Dan.

„Ovo pokazuje da Twitter povezuje ljude koji imaju zajedničke interese. Umesto gledanja vesti, sportskih događaja ili serija kod kuće, gledamo ih zajedno na Twitteru“, saopšteno je iz ove društvene mreže.