Osniva se firma za izgradnju banje pored Tise

PinterestFacebookTwitterShare

Kompanija „Aquaprofit“ iz Mađarske i Peter Knezi, predsednik opštine Bečej, potpisaće danas ugovor o osnivanju privrednog društva radi izgradnje banje Bečej.
 
Svečanom potpisivanju prisustvovaće predstavnici Vlade AP Vojvodine, Ištvan Pastor, potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu, i Miroslav Vasin, pokarijnski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Vrednost investicije je od 25 do 30 miliona evra, a projekat će biti realizovan u naredne 2-3 godine. Novi hotel, velnes i spa centar biće izgrađeni i upotpuniće postojeće raznovrsne sadržaje na Tisi.

Na 7 hektara gde će biti novi sadržaji, smešten je hotel i sportsko-rekreativni centar „Mladost“ u čijem sastavu je sportska hala, otvoreni i zatvoreni bazeni, teretana, trim, kabinet, streljana, sauna i otvoreni teniski tereni. Tu su još i stadion fudbalskog kluba „Bečej“, zdravstveni centar „Jodna banja“ sa termalnom vodom, goranski park, šetalište duž obale reke Tise sa trim stazama pogodnim za kondicione treninge sportskih ekipa.