Međunarodna izložba „Now/sada“ od 8. decembra u Novom Sadu

PinterestFacebookTwitterShare

Departman za arhitekturu i urbanizam novosadskog Fakulteta tehničkih nauka organizuje međunarodnu izložbu „Now/sada“, koja će biti održana od 8. do 26. decembra 2011. godine u izložbenim prostorijama Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu.

Svečano otvaranje izložbe je u četvrtak, 8. decembra 2011. godine u 19 časova,a izložbu će otvoriti rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Miroslav Vesković.

Izložba „Now/sada“, organizovana povodom obeležavanja 15 godina od osnivanja Departmana za arhitekturu i urbanizam, sastoji se od dva dela koje spaja ista misao, strast i profesija – arhitektura. U okviru dela izložbe pod nazivom „Italy now 2011“, čiji je autor prof. arh. Mario Pisani, biće predstavljeno 100 arhitektonskih dela iz Italije realizovanih u poslednje dve decenije. Predavanje „Italy now“ koje će održati prof. arh. Pisani predviđeno je za 20 časova u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

Drugi deo izložbe novosadske škole arhitekture, pod nazivom „Učenje projektovanjem/ teaching by design“ predstavlja projektantski opus nastavnog kadra Deprtamana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, realizovan u poslednjih pet godina.

Izložba je organizovana u saradnji sa Fakultetom za arhitekturu Luigi Vanviteli Univerziteta u Napulju, uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za kulturu, Nacionalne asocijacije italijanskih konstruktora (ANCE) i Nacionalnog saveta arhitekata Italije (CNA), kompanije „Lafarge“ i drugih institucijama sa kojima imamo dugogodišnju uspešnu saradnju.