Pola milijarde dinara za bazene u Subotici

PinterestFacebookTwitterShare

U najvećem subotičkom naselju „Prozivka“ danas je  počela izgradnja Sportsko-rekreativnog centra. U izgradnju dva zatvorena bazena i pratećih sadržaja, koji će se prostirati na površini od oko 4.000 kvadratnih metara,  biće investirano 535 miliona dinara.


Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, ministar Oliver Dulić i predsednik Skupštine grada Slavko Parać početak radova označili su pritiskom na dugme, a na „digitalnom satu“ koji je, po prvi put, postavljen na jednom gradilištu, građani će moći da „odbrojavaju“ vreme i proveravaju da li će biti ispunjeno obećanje da će biti završen u rekordnom roku od 180 dana.  
  
Sredstva su obezbeđena na osnovu odluke Vlade Srbije da sredstva iz Programa podrške građevinskoj industriji u uslovima ekonomske krize, koja su bila namenjena za kompleks bazena u „Dudovoj šumi“ koji se gradi više od 15 godina, preusmeri za izgradnju Sportsko-rekreativnog centra u naselju „Prozivka“.

Odlukom gradonačelnika Subotice, koji je prihvatio zaključke Komisije za javne nabavke, posao izgradnje Sportsko-rekreativnog centra „Prozivka“ poveren je konzorcijumu koji čine „SMB Gradnja“ i „Ekspres servis“ iz Subotice te „Jedinstvo“ iz Sevojna, a rok za završetak radova je jun 2012. godine.