Centar naselja Mol dobija nov izgled

PinterestFacebookTwitterShare

Prva faza radova na uređenju užeg centra Mola, koji su otpočeli pre dva meseca, dobro napreduju i ulaze u završnicu, tako da će kraj godine dočekati u novom ruhu. Predsednik Saveta MZ Mol Dragoljub Bajić kaže da su 2,5 miliona dinara za prvu fazu novac obezbedili MZ Mol i lokalna samouprava opštinke Ada.
 
– Projekat uređenja centra Mola je podeljen u tri faze, a vrednost radova je 25 miliona dinara. Imamo obećanja da ćemo sredstva dobiti i iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, kako bismo u narednom periodu ostvarili planove da nam centar, ali i svi delovi naselja budu uređeni i opremljeni komunalnom infrastrukturom – kaže Bajić.
 
Pored radova uređenju centra naselja gradi se trotoar u Ulici Bratstva-jedinstva, uređeno je oko dva kilometra kanala za odvod atmosferskih voda. Bajić napominje da će se za dve nedelje završiti svi radovi planirani za ovu godinu. Za izgradnju i održavanje komunalnih objekata koriste se sredstva mesnog doprinosa, koja su u ovoj godini planirana u iznosu od oko 10 miliona dinara.
 
– Sledeće godine ističe samodoprinos i očekuje nas uvođenje novog, pa se nadam da ćemo sa građanima uspeti da se dogovorimo da je za sve nas bitno da izdvajaju lični dinar za obezbeđenje kvalitetnijih uslova života – kaže Bajić.