Generalni direktor Lafarža BFC novi predsednik Saveta stranih investitora

PinterestFacebookTwitterShare

Kostin Bork, generalni direktor Lafarža BFC,  izabran je za predsednika Upravnog odbora Saveta stranih investitora na redovnoj godišnjoj sednici Skupštine održanoj danas.
 
Goran Pitić, predsednik Upravnog odbora Sosijete ženeral banke Srbija, izabran je za potpredsednika Saveta u funkciji zamenika predsednika Saveta. Gabor Bekefi, generalni direktor Karlzberga za jugoistočnu Evropu izabran je za potpredsednika Saveta u funkciji portparola udruženja.
 
Ostale članove Upravnog odbora čine generalni direktor Britiš Ameriken Tobaka Daglas Laferti, generalni direktor Deleza Srbija David Vander Shuren, generalni direktor kompanije FIAT Automobili Srbija Antonio Ćezare Ferara, predsednik i generalni direktor Henkela Srbija Georg Grasl, generalni direktor Pepsika za zapadni Balkan Vasilis Glinos i generalni direktor Telenora Ćel-Morten Jonsen.
 
Novoizabrani predsednik Saveta stranih investitora Kostin Bork, predstavio je tim koji će voditi udruženje naredne dve godine i istakao da će Savet nastaviti da se zalaže za unapređenje poslovnog okruženja, bolje sprovođenje zakona, ukidanje nepotrebne birokratije i pojednostavljenje uslova poslovanja. Novo rukovodstvo će odlučno promovisati sprovođenje preporuka Saveta, predstavljenih između ostalog u okviru publikacije „Bela knjiga”, kako bi se poboljšali uslovi za poslovanje i podigla konkurentnost srpskog tržišta.

Sednica Skupštine takođe je bila prilika da se ocene prethodne aktivnosti i razmotre planovi za 2012. godinu. Skupština Saveta je prihvatila Godišnji izveštaj za 2011. godinu, koji su predstavili odlazeći predsednik Saveta Ćel-Morten Jonsen i predsedavajući radnih odbora Saveta.

Članovi Saveta su usvojili predloge izmena Statuta i promene iznosa članarina, sve u cilju da se omogući dalje širenje aktivnosti udruženja.