„Elektrovojvodini“ duguju više od 10 milijardi

PinterestFacebookTwitterShare

Ukupan dug potrošača „Elektrovojvodini“ za utrošenu električnu energiju iznosi više od deset milijardi dinara, saopštilo je danas Odeljenje za odnose s javnošću pri tom privrednom društvu za distribuciju, koje je u sastavu „Elektroprivrede Srbije“ (EPS).
 
Zaključno sa prošlim mesecom, domaćinstva u pokrajini duguju oko 3,7 milijardi, a dug privrede, odnosno, pravnih lica iznosi skoro 6,5 milijardi dinara, precizirano je u saopštenju.

Od ukupnog iznosa dugovanja 95 miliona dinara za potrošenu struju nisu platila javna i javno-komunalna preduzeća lokalnih samouprava u Vojvodini. Da bi naplatila svoja zaostala potraživanja „Elektrovojvodina“ primenjuje odluku Upravnog odbora EPS o izmirivanju duga u više rata, dok se sa privrednim subjektima, koji imaju problema u plaćanju, potpisuju sporazumi o dinamici izmirivanja duga za utrošenu električnu energiju.

Ukoliko kupci struje ne poštuju te potpisane sporazume, „Elektrovojvodina“ je, kako se navodi u saopštenju, prinuđena da svoja potraživanja namiri sudski, odnosno, utuživanjem.