Dačić negira tvrdnje malinara

PinterestFacebookTwitterShare

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić odbacio je danas kao netačne tvrdnje malinara da ih je obmanuo povodom isplata subvencija kada je pre dva meseca razgovarao o rešavanju njihovih problema.
 
Unija malinara saopštila je juče da je Dačić prevario proizvođače malina, jer je obećao da će im biti isplaćene subvencije. To udruženje je navelo da je Dačić u razgovoru sa malinarima, koji su početkom oktobra protestovali ispred Vlade Srbije, obećao da će u roku od sedam dana predložiti Vladi da se malinarima daju subvencije.

 
Reagujući na jučerašnje saopštenje Unije malinara, Dačić je novinarima rekao da je njegov interes da putevi budu prohodni te da je zbog toga razgovarao sa predstavnicima proizvođača malina.
 
„Nisam ministar poljoprivrede. Sa malinarima sam razgovarao samo da bih obezbedio prohodne puteve i obećao sam da ću njihove zahteve preneti ministru poljoprivrede“, rekao je Dačić u pauzi konferencije povodom sutrašnjeg obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.
 
Dačić je dodao da je obećao malinarima da će videti da li ima manipulacije između otkupne i prodajne cene. On je napomenuo da ne vidi nijedan, sem političkog razloga, za napade na njegovu ličnost zbog mešanja u poljoprivredna pitanja.
 
Dačić je istakao da država mora ozbiljnije da se bavi problemima poljoprivrede, jer od poljoprivrede države Evrope najviše zarađuju i da su u Evropi agrarni budžeti najveći.