Čović: KK Crvena Zvezda planira izgradnju nove hale

PinterestFacebookTwitterShare

Predsednik Crvene zvezde Beograd Nebojša Čović izjavio je da taj košarkaški klub planira da u saradnji sa državom izgradi novu dvoranu kapaciteta 11.000 mesta u kojoj će ekipa u budućnosti igrati utakmice Evrolige.

„Zajedno sa državom ući ćemo u model javno-privatnog partnerstva i na lokaciji od 5.000 hektara želimo da izgradimo dvoranu ovog kapaciteta. Pravila FIBA su jasna, nijedna ozbiljna manifestacija ne može da se organizuje u manjoj hali, a mi planiramo da u narednom periodu igramo Evroligu“, rekao je Čović na Međunarodnom sajmu „Ekonomija sporta“ u Beogradu.

Nekadašnji FMP iz Železnika koji je potpisao sporazum o saradnji sa Crvenom zvezdom, raspolaže sa tri hale. Najstarija je u Železniku, a postoje i dve manje u kojima mlađe kategorije treniraju, a drugi tim igra utakmice.

„Mi smo se odlučili za manje, ali dobro opremljene dvorane i vodili smo računa da ti objekti mogu da se održavaju i izdržavaju. U Srbiji ima dosta zapuštenih sportskih objekata, jer se nije razmišljalo o njihovom održavanju“, kazao je Čović.

On je dodao da su sportu u Srbiji potrebne velike reforme, novi investicioni modeli, hrabri i potezi i preuzimanje rizika kako bi se promene sprovele bez oklevanja.