Izgradnja banje u Bečeju kreće na proleće

PinterestFacebookTwitterShare

U traženju načina da se realizuje stara ideja izgradnje banje u Bečeju učinjen je značajan korak, potpisivanjem akta o osnivanju partnerskog preduzeća „Vitalspa“ između opštine Bečej i mađarske firme „Aquaprofit“ iz Budimpešte. U prisustvu potpredsednika Vlade AP Vojvodine pokrajinskog sekretara za privredu Ištvana Pastora i pokrajinskog sekretara za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Miroslava Vasina, dokument su potpisali predsednik opštine Peter Knezi i prvi čovek „Aquaprofita“ Tamaš Nadaši.
 
– Sledi nam potpisivanje ugovora o pravima i obavezama partnera, na koji bi pre toga trebalo da daju saglasnost odbornici lokalnog parlamenta. Na proleće bi trebalo da krene investicija vredna 30 miliona evra i za tri godine Bečej, koji odavno nema banju, a ovakvu nikada nije ni imao, trebalo bi iz osnova da menja karakter grada – naglasio je  Peter Knezi.
 
U ovo su se uverili svi prisutni kada je projekat prezentovao direktor „Aquaprofita“ Peter Ududa. Svoje zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima i nadu da će predstojeći posao biti na najbolji način urađen iskazali su članovi pokrajinske Vlade, Ištvan Pastor i Miroslav Vasin.