Fabrika stočne hrane “Patent Co” počinje izvoz u Rusiju, Belorusiju i Kazahstan

PinterestFacebookTwitterShare

Kompanija za proizvodnju stočne hrane i dodataka za stočnu hranu “Patent Co” iz Mišićeva kod Subotice izvezla je u 2011. godini proizvode u vrednosti od 1 mil EUR, a u narednoj godini proširiće izvoz i na tržišta Rusije, Belorusije i Kazahstana.
 
– U toku prošle nedelje finalizirali smo dogovore sa partnerima, trebalo bi da registracija bude završena do kraja januara, a već početkom februara očekujemo prvu oglednu farmu sa našim proizvodima – kaže za “eKapiju” izvršni direktor “Patent Co” Radivoje Perović.
 
Ovom preduzeću SIEPA je u sredu (7. decembra 2011. godine) dodelila nagradu za osvajanje novog tržišta, jer su uspeli da u ogromnoj konkurenciji plasiraju svoje proizvode na daleka tržišta Perua i Tajlanda.
 
Direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Božidar Laganin istakao je važnost kompanije koja prva iz Srbije ulazi na neko tržište, i pohvalio poslovanje firme “Patent Co” koja je u 2010. zapošljavala 42 radnika, a u ovoj godini taj broj udvostručila, ali i modernizovala svoje proizvodne kapacitete.
 
Osim u Peru i na Tajland, “Patent Co” izvozi u Rumuniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Makedoniju, Španiju, Francusku i Mađarsku. Vrednost izvoza čini oko 10% ukupnog godišnjeg prometa preduzeća.
 
“Patent Co” ima dvadesetogodišnje iskustvo u svinjarskoj, govedarskoj i živinarskoj proizvodnji.