Petrović: Malinari nisu prevareni, naći će se prihvatljivo rešenje

PinterestFacebookTwitterShare

Ministar poljoprivrede i trgovine, Dušan Petrović, izjavio je danas da će u doglednom roku biti pronađena rešenja za probleme u malinarstvu i istakao da ona moraju biti zasnovana na saglasju svih koji su uključeni u taj posao.

– Ministarstvo poljoprivrede i trgovine je u bukvalno svakodnevnom kontaktu sa različitim udruženjima proizvođača malina, vlasnicima hladnjača, prerađivačima i izvoznicima, i naš cilj je da u, koliko je to moguće, kratkom roku utvrdimo politiku za 2012. – istakao je on.

Petrović je u izjavi novinarima u Palati Srbija rekao da su u toku razgovori „šta bi to trebalo da bude urađeno u celom sistemu i šta to može država da uradi da bismo izbegli situacije koje su se u poslednjih 10 godina ponovile više puta“.

On je rekao da ‚‚ ta stvar nije laka ni jednostavna“, ali da je cilj jasan – stvoriti takav ambijent u kome malinari za svoj proizvod mogu da dobiju najveću moguću cenu, napominjući da je to veliko bogatstvo naše zemlje i da se u Srbiji godišnje proizvede od 70.000 do 100.000 tona maline.

Petrović se osvrnuo i na istupe pojedinih udruženja u poslednjem periodu i optužbe na njegov račun, ističući da je to stvar predizborne kampanje, jer su neki od njih osnovali i stranke.

On je dodao da to treba da bude rešeno u političkoj areni, jer nije u domenu ekonomije i poljoprivrede.