Poljoprivrednici traže objašnjenje od Dačića

PinterestFacebookTwitterShare

Asocijacija poljoprivrednika zatražila je sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, na kojem bi se razgovaralo o problemu krivičnog i prekršajnog procesuiranja poljoprivrednika koji su učestvovali u protestnoj vožnji krajem maja i početkom juna ove godine.

 
“Od ministra očekujemo što skoriji prijem kako bi saznali šta se dešavalo na putevima od 30.05. do 04.06. 2011. godine i da li se mogu očekivati krivične i prekršajne prijave i za sve ostale učesnike u protestnoj vožnji“, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik Upravnog odbora Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš.
 
Asocijacija poljoprivrednika je, kako navodi, krovna organizacija 52 udruženja, interesno udruženih poljoprivrednika u Srbiji, svih grana poljoprivredne proizvodnje, od Horgoša do Leposavića.
 
„Zatražili smo od resornog ministra Dušana Petrovića zalaganje u Vladi Srbije za znatno veći budžet. Zahtevamo kontinuitet svih mera koje su bile višegodišnja praksa i sprovođenje u celosti Nacionalne strategije ruralnog razvoja 2011-2013, koju je Vlada usvojila u februaru ove godine. U 2012. godini za agrar je potrebno izdvojiti bar 50 milijardi dinara“, navodi se u saopštenju, uz zaključak da će Asocijacija poljoprivrednika maksimalno podržati ovakvo zalaganje resornog ministarstva, kako bi se poboljšali uslovi života i stvorili veći dohoci na selu.