(VIDEO) OWS: Policija uhapsila 47 ljudi u Bostonu

PinterestFacebookTwitterShare

Policija je raščistila šatorski kamp pokreta Okupirajmo Wall Street u komercijalnom delu Bostona i uhapsila 47 ljudi.
 
Više od 100 policajaca upalo je pre svitanja u kamp, kada je većina kampera spavala, i blokirala ulice. Policija je saopštila da su 33 muškarca i 14 žena uhapšeni, većinom zbog ulaska na privatni posed.

Raspuštanje kampa na maloj travnatoj površini preko puta bostonske Banke federalnih rezervi i glavne železničke stanice izvedeno je bez nasilja, za razliku od nekih drugih gradova za tri meseca demonstracija protiv Wall Streeta, koje su počele u Njujorku.

Bostonska policija nije nosila šlemove niti specijalnu opremu i nije potezala oružje na demonstrante.
 

 
Na konferenciji za novinare u sedištu policije gradonačelnik Bostona Tomas Menino pohvalio je rad policije tokom ove akcije. „U interesu bezbjednosti javnosti mi smo na kraju morali da delujemo“, rekao je Menino, dodajući da će policija sprečiti svaki pokušaj demonstranata da na nekom drugom mestu postave šatore.

Protesti pod nazivom Okupirajmo Wall Street počeli su 17. septembra kada je nekoliko desetina demonstranata pokušalo da postavi šatore ispred berze u Njujorku i od tada su se proširili na nekoliko američkih gradova kao znak nezadovoljstva zbog stanja ekonomije i „pohlepe korporacija“.