Niko više nije siguran: Alo! pozvao građane da dojavljuju

PinterestFacebookTwitterShare

Srbija je i dalje daleko od Evropske unije, ekonomska kriza koja je zahvatila ceo svet u velikoj meri se održava i na našu ekomoniju, sve je više nezaposlenih, kriza se predviđa i za naredne dve godine, ljudi se bacaju sa zgrada zvog nemaštine, mladi opet napuštaju Srbiju, građani se dave u rijaliti programima kako bi pobegli od stvarnosti, a tabloidno novinarstvo cveta.
 
Valjda nije dovoljno to što svakog dana čitamo bezvezne priče o domaćoj estradi i što smo prinuđeni da gledamo slike kojima nije mesto na naslovnim stranama, sada za takve „izveštaje“ neće biti zaduženi samo novinari, paparaci i urednici, „odgovornost“ preuzimaju i građani Srbije.
 
Naime, dnevni list Alo! pozvao je svoje čitaoce da im pomognu oko sadržaja. Oni su u današnjem izdanju objavili poziv pod naslovom „Neka cela Srbija čita vašu priču“ (sa znakom uzvika) gde su pozvali čitaoce da, „ako vas muči neka nepravda, a ne znate kako da je rešite ili ste pak čuli neku lepu vest koju želite da podelite – dojavite nam!“.
 
Dojava je poznati srpski kladioničarski termin, i samo kladioničari znaju koliko može da bude pouzdana. Imajući to u vidu rečenica „ako ste svedoci neke zanimljive priče, bilo da je reč o korupcionaškoj ili ljubavnoj aferi, mobingu, organizovanom kriminalu ili nasilju, sportu ili zabavi… Dojavite nam!“, dobija sasvim drugu dimenziju. Diskreciju Alo! naravno garantuje, a  „svaku dojavu“ novinari Alo! će proveriti i istražiti.
 
Ali to nije sve. U pozivu ima mesta i za ljubitelje fotografije, jer Alo! nudi svakom građaninu Srbije da ostvari svoj san i postane paparaco. „Ako na ulici, u kafiću, na pijaci, u šoping molu, na njivi i u šumi, u avionu ili kamionu zateknete neku poznatu ličnost, još ako je u zanimljivom društvu, slikajte i šaljite nam vaše fotografije. Objavićemo ih“ (sa znakom uzvika).
 
Zato pazite se ovih dana, nikad ne znate šta jednom tabloidu može da bude zanimljivo.
 
M.Miličković