Simpo ugovorio izvozne poslove sa Ikeom od 20 mil evra

PinterestFacebookTwitterShare

Kompanija Simpo ugovorila je sa švedskom Ikeom izvozne poslove za narednu godinu u vrednosti 20 miliona evra, a reč je pre svega o isporuci dušeka i delova nameštaja.

Predsednik Simpa Dragan Tomić kaže da će Ikei 2012. godine biti isporučeno 100.000 dušeka, samo za tržište Rusije. Zbog tih poslova, pokrenuta je modernizacija fabrike u Bujanovcu, čiji će kpacitet biti povećan na pola miliona godišnje.

Tomić je rekao da je posebno važno što Simpo Ikei ne isporučuje delove, već finalne proizvode, koji su delo domaćih dizajnera i modelara.  On je podsetio da je saradnja sa Šveđanima počela pre 35 godina, kada su od Simpa kupili pločasti nameštaj, a sada najveći deo isporuka iz Vranja čine garniture i sofe.

Tomić je ocenio da bi dolazak Ikee na srpsko tržište bio dobar za domaću drvnu industriju u celini, jer će oni koji budu imali dobre proizvode, dobiti kupca za svoju proizvodnju i ulazak na tržište regiona. Prema dosadašnjim razgovorima očekuje se da će Simpo biti glavni snabdevač Ikeinih centara na području jugoistočne Evrope.