Projekat „Jahorina Eco Wellness“ čeka investitore

PinterestFacebookTwitterShare

Opština Trnovo u BiH završila je idejni projekat „Jahorina Eco Wellness“ koji ima cilj da unapredi turističku ponudu Jahorine, potvrdila je Mira Tepavčević, stručni saradnik za informisanje i društvene delatnosti u Opštini Trnovo.

Budući Wellnes centar zauzimaće površinu od 1.500 m2 i planiran je u okviru Regulacionog plana Jahorina na lokalitetu Obućina bare, na nadmorskoj visini od oko 1.650 m.

Wellnes centar na Jahorini pružaće idealne uslove za odmor, rekreaciju i relaksaciju. Kako bi turistima olakšala dolazak i omogućila prijatniji boravak, opština Trnovo je do sada realizovala nekoliko projekata na Jahorini, odnosno izgradila je saobraćajnice i parking, kišne i fekalne kanalizacije i javnu rasvetu.

Tepavčević kaže kako je opština Trnovo, osim idejnog projekta, pripremila i svu potrebnu dokumentaciju. „Zbog teške ekonomske situacije nažalost projekat je još na listi čekanja, jer traži milionska ulaganja – ističe Tepavčević, pojašnjavajući kako je realizacija zamišljena kroz javno-privatno partnerstvo, između opštine i potencijalnog investitora, gde bi opština preuzela obavezu za zemljište, rentu i uređenje.“