Sadnice na Novosadskom sajmu

PinterestFacebookTwitterShare

Četvrta berza sadnog materijala održaće se od petka, 16. do nedelje, 18. decembra na Novosadskom sajmu. Okupiće proizvođače sertifikovanih sadnica, dendrološkog materijala, semenske robe, reprodukcionog biljnog materijala, dekorativnih biljaka, sredstava za prihranjivanje i zaštitu biljaka, proizvođače mineralnih đubriva, prodavaca alatki za uzgoj i održavanje sadnog materijala kao i prateće opreme.

Berza se organizuje u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, sa željom da se omogući svima koji se sadnjom, setvom ili uređenjem eksterijera bave kao profesionalci ili iz hobija, da na jednom mestu pronađu ponudu vrhunskog kvaliteta.
 
 U okviru 4. berze sadnog materijala, organizovano je predavanje „Proizvodnja sadnog materijala u Srbiji – stanje i predlog mera“.
Predavač je prof. dr Zoran Keserović, sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, a predavanje će biti održano u petak, 16. decembra, u Sali 3, Kongresnog centra Novosadskog sajma, sa početkom u 11 časova.
 
Među učesnicima biće i poznati rasadnici „Rajski vrt“, „Intersad“, Institut za povrtarstvo iz Smederevske Palanke, „Stermil“, „Loza Milutovac“ i drugi.

Ulaznica za Berzu staje 100 dinara, a svaki posetilac će na poklon dobiti i Katalog izlagača, u kojem će biti navedene informacije o proizvodima i uslugama izlagača, razvrstane po delatnostima i robnim grupama.