Apple odabrao najpopularnije aplikacije 2011.

PinterestFacebookTwitterShare

Appleova iTunes Rewind lista odnosi se samo na iTunes Store u SAD-u i objedinjava najpopularnije i najprodavanije sadržaje koje su preko njihovog online servisa preuzimali korisnici tokom ove godine, kao i sadržaje koje su kao najbolje odabrali urednici sadržaja na iTunesu.
 
Najprodavanija aplikacija je i ove godine bila igra Angry Birds, ali Apple je za aplikaciju godine izabrao Instagram, a za igru godine Tiny Power.
 
Što se tiče sadržaja za iPad, aplikacija godine je Snapseed, namenjena obradi fotografija, dok je Dead space HD proglašen za igru godine na iPad tabletu.
 
Najprodavanija pesma 2011. godine je Rolling in the Deep, čija je izvođačica Adel ujedno proglašena i za umetnicu godine, a njen album 21 je ujedno i najprodavaniji album godine.
 
Najprodavaniji film 2011. je Socijalna mreža, dok je Apple odabrao drugi deo Hari Potera za najbolji blockbuster film.
 
Najpopularnij TV show je bila nova sezona serije Doctor Who, a najprodavanija pojedinačna epizoda TV serije What Lies Ahead iz popularnog zombi serijala Walking Dead.
 
Što se tiče najprodavanijih knjiga u digitalnom formatu, prvo mesto je zauzela autorizovana biografija Stiv Džobsa Voltera Isaksona, dok je Help autorke Ketrin Stoket najprodavaniji književni naslov.