Počelo rušenje Doma zdravlja u Futogu

PinterestFacebookTwitterShare

Danas su počeli radovi na rušenju objekta Doma zdravlja „Novi Sad“ u Futogu, a, tim povodom, objekat su posetili član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Aleksandar Kiralj i direktor Doma zdravlja „Novi Sad“ dr Života Lazarević.

Prof. dr Kiralj je rekao da će Grad Novi Sad u novi objekat uložiti oko 70 miliona dinara.“Ove godine opredelili smo 30 miliona, a za narednu smo planirali oko 40 miliona dinara“, rekao je prof. dr Kiralj i dodao da će novi objekat Doma zdravlja u Futogu biti jedna od najvećih investicija u narednoj godini, a da će od budžeta zavisiti koliko će još novca biti uloženo u zdravstvo.

Dr Života Lazarević je ocenio da je Futog, u poslednjih deset godina, značajno porastao i da će objekat površine 1.200 kvadratnih metara biti značajna promena. „Pod jednim krovom će biti opšta medicina, pedijatrija, ginekologija, patronaža, a razmišljamo i da uskoro jedan internista radi jedan-dva dana nedeljno u ovom objektu“, istakao je dr Lazarević.

Trenutna površina objekta Doma zdravlja „Novi Sad“ u Futogu je oko 500 metara kvadratnih. Planirano je da radovi na izgradnji budu gotovi u aprilu ili maju 2012. godine, ako to vremenski uslovi budu dozvolili.