Srbija zove investitore iz Koreje

PinterestFacebookTwitterShare

Srbija je posebno zainteresovana za investicije iz Južne Koreje, kaže potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović.


Kalanović je u razgovru sa privrednom delegacijom Južne Koreje rekla da Srbija ima dobro iskustvo i saradnju sa dosada najvećim investitorom iz te zemlje, firmom Jura.

„Jura je pokazala izuzetnu efikasnost i brzinu u realizaciji investicionog projekta u Srbiji“, ocenila je ona, podsećajući da, za nepune dve godine, kompanija Jura gradi već četvrtu fabriku u Srbiji.

U privrednoj delegaciji su predstavnici Samsunga, korporacije Hjundai, kompanije Daevu, Koreja telekoma, KDB banke, korporacije Kap i firme Kosep.

Sastanku su prisustvovali direktor kancelarije Svetske banke u Srbiji Lu Brefor, predstavnici Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA), Ministarstva ekonomije, i Evropske investicione banke. 
 

Kalanović je gostima objasnila prednosti i podsticaje za ulaganja u Srbiju i istakla da su „investicije naš strateški put i Vlada Srbije ulaže značajne napore za stvaranje što bolje investicione klime“. 
 

Ona je istakla da su prednost Srbije sporazumi o slobodnoj trgovini sa zemljama EU, CEFTA, EFTA, Carinska unija sa Rusijom, Belorusijom, Kazahstanom. 
 

Posebno su razmotrene mogućnosti saradnje u infrastrukturi i energetici za šta su zainteresovani korejski privrednici.