Završena prva e-Poslovna turneja za unapređenje informacionog društva u Srbiji

PinterestFacebookTwitterShare

Nastavljajući sa aktivnostima vezanim za unapređenje informacionog društva u našoj zemlji, SAOP DOO je na seminaru organizovanom u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Sombora, prezentovao svoje ideje i rešenja kako pomoći privredi i preduzetnicima da svoje poslovanje učine efikasnijim i jednostavnijim a istovremeno smanje troškove.

Poslovno stručni skup u Somboru je završnica prve SAOP-ove e-turneje koja je nakon Beograda, Subotice i Kragujevca naišla na veliko interesovanje kako stručne javnosti, tako i samih preduzetnika kojima je prvenstveno bila namenjena.

Preko 120 učesnika samo na seminaru održanom u Privrednoj komori Beograda, kao i velika posećenost u svim drugim gradovima nedvosmisleno ukazuje na potrebu za informisanjem i upoznavanjem sa najnovijim trendovima primene IT tehnologija.

„Poređenjem klasičnog i e-računovodstva, SAOP je jasno prikazao brojne benefite korišćenja interneta kao resursa u poslovanju. Iako su rešenja koja se nalaze na cloud-u vrlo lako dostupna, samo neinformisanost može biti opravdanje za korišćenje sporog i nepraktičnog klasičnog vođenja poslovanja“, istakao je  Dušan Rakić, Sekretar Udruženja informatičke delatnosti Privredne Komore Beograda.

Posebna pažnja je posvećena digitalnoj sertifikaciji kao pravim rešenjem za smanjenje troškova te implementacijom u smislu ubrzanja poslovnih procesa. Knjigovodstvene agencije su sa oduševljenjem prihvatile SAOP rešenja kao alat za poboljšanje komunikacije sa klijentima.

Preduzetnici koji su prisustvovali seminaru istakli su kako su rukovodioci privrednih društava svesni da je u današnjim tržišnim uslovima kada je pravovremena dostupnost informacijama od bitnog značaja za donošenje poslovnih odluka, praktično nemoguće preživeti bez uvida u sve podatke i celokupno poslovanje.