Pošte Srpske prodaju 14 poslovnih objekata

PinterestFacebookTwitterShare

Preduzeće „Pošte Srpske“, suočeno s potrebom ušteda zbog povećanja troškova, odlučilo je da prihode i investiciona sredstva za predstojeći period namakne prodajom značajnog broja neupotrebljivih nekretnina širom RS.
 
Nadzorni odbor „Pošta Srpske“ na sednici 9. decembra odobrio je prodaju 14 objekata preduzeća zajedno s pripadajućim zemljištem i pratećim objektima ukupne knjigovodstvene vrednosti od 12,8 miliona KM. Ubedljivo najvrednije nekretnine koje će biti ponuđene na prodaju su objekat pošte i zemljište u Prijedoru u vrednosti od 3,3 miliona KM. Knjigovodstvenu cenu veću od milion maraka imaju, takođe, nepokretnosti preduzeća u Prnjavoru, Srebrenici, Bileći i Vlasenici.
 
Na „dobošu“ će se naći i nekretnine u Kalinoviku, Tjentištu, Kozarcu, lokaciji Doboj-Lipac, Čelincu, Šamcu, banjalučkom naselju Hiseta/Kočićev vijenac, deo objekta u Istočnom Sarajevu, kao i nedovršeni stambeno-poslovni prostor sa zemljištem u Sokocu. Radi se o objektima površina od 200 do 1.760 kvadratnih metara koje su „Pošte Srpske“ ranije izdavale pod zakup ili su zapile prazne.
 
Nadzorni odbor „Pošta Srpske“ u odluci navodi da preduzeće nema potrebu za tim nekretninama, ukazujući da njihovo održavanje zahteva značajne troškove. Kako ističu, prodajom navedenih nekretnina obezbediće se neophodna sredstava za realizaciju investicionih aktivnosti preduzeća.