Ukrajinski konzorcijum zainteresovan za kupovinu FAP-a

PinterestFacebookTwitterShare

Konzorcijum “Fin Kom” iz Ukrajine, koji čini nekoliko tamošnjih kompanija, dostavio je Vladi Srbije pismo o zainteresovanosti za kupovinu Fabrike automobila iz Priboja, rekao je novinarima generalni direktor FAP-a Mirko Stojović.
 
“Grupacija ukrajinskih privrednika dostavila je pismo o namerama da preuzmu 87 odsto Fabrike automobila. Oni su zainteresovani da investiraju u revitalizaciju proizvodnje, kako bi vozila FAP-a bila konkurentnija na tržištu”, kazao je Stojović.
 
Članice konzorcijuma “Fin Kom” nisu iz automobilske industrije, ali, kako je objasnio Stojović, investiranjem u revitalizaciju preduzeća u Evropi imaju poslovne odnose sa uglednim svetskim proizvođačima teretnih vozila.
 
“Poučeni iskustvima iz prošle godine kada je kineska kompanija ‘Dong Feng’ bila na pragu dogovora o privatizaciji, ali je na kraju odbila da snosi rizik FAP-ovog poslovanja, u pregovore sa Ukrajincima ulazimo oprezno, mada smo svesni već sada da se radi o mnogo pouzdanijim partnerima”, istakao je Stojović.
 
On je dodao da će uprava FAP-a u saradnji sa resornim ministarstvom u narednih desetak dana dogovoriti postupak privatizacije preduzeća i da očekuje skoro raspisivanje tendera.