Još šest novosadskih zgrada dobija novo lice

PinterestFacebookTwitterShare

Od kada je 2009. godine Grad Novi Sad u saradnji sa „Poslovnim prostorom“ doneo odluku da finansira zajedno sa skupštinama stanara obnovu fasada, obnovljeno je sedam objekata, a poslednja u nizu bila je Adamovićeva palata, na čiju se obnovu čekalo godinu dana.

Ova akcija tu ne staje, pošto su ugovorene i rekonstrukcije fasada na zgradama u Ulici Ilije Ognjanovića 1, i Pašićevoj 12 i 33, dok će Grad dati kompletna sredstva za obnovu fasada na objektima u Jevrejskoj 1 i 21 i na Trgu Republike 2. Kako su nam rekli u „Poslovnom prostoru“ radovi bi trebali da počnu za nekoliko dana, naravno ako vremenske prilike to dozvole.

Sredstva su dodeljivana putem konkursa, pri čemu je Grad izdvajao 70 odsto novca, dok su skupštine stanara davale 30 odsto finansija. Do sada su pored Adamovićeve palate obnovljene zgrade u Njegoševoj 16, Pašićevoj 26, Temerinskoj 8, Vojvode Putnika 1, Maksima Gorkog 38 i na Pozorišnom trgu 4.

Iz gradskog budžeta će sledeće godine takođe biti izdvojeno 20.000.000 dinara za ove namene, a gledaće se da pored fasada bude urađena i kvalitetna izolacija, jer će dogodine svi objekti morati da imaju takozvani energetski pasoš.