Na listi vodećih četiri kompanije iz Srbije

PinterestFacebookTwitterShare

Četiri srpske kompanije nalaze se na Dilojtovoj listi 25 vodećih trgovinskih lanaca u regionu – Delta Maksi grupa je treća na listi, DIS je zauzeo 16. poziciju, Univereksport 18. a Delta Sport je na 20. mestu.

Delta Maksi je sa ostvarenih gotovo 997 miliona evra ukupnog prihoda od prodaje bio najveći maloprodajni lanac u Srbiji u 2010, potvrdio je Dilojt u svojoj analizi sektora maloprodaje.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, Delta Maksi je sa 1,1 milijardi evra prihoda od prodaje ostvarenih na svim tržištima na kojima posluje u Adrija regionu ujedno i jedan od tri najveća trgovinska lanca u ovom regionu.

Prema rečima direktora u Dilojtu Aleksandra Kneževića, vrlo je verovatno da će se trendovi započeti u maloprodajnom sektoru nastaviti.

„Tako se u Adrija regionu može očekivati dalja polarizacija kupaca, koja će ići na ruku diskontnim trgovcima i lancima koji nude sopstvene robne marke. Očekivanja su da će učešće privatnih robnih marki u narednom periodu rasti i da će predstavljati jednu od oblasti na koju će se trgovci fokusirati“, dodao je Konežević.